Informatiecentrum

QR-code gebruiken

Ieder item heeft haar eigen QR-code welke kan worden ingezet voor verschillende doeleinden.


Reviews ontvangen #

Reviews maken of kraken een item en dit is als aanbieder ontzettend belangrijk om hier mee aan de slag te gaan. Door reviews wordt jouw item tastbaarder voor gasten en kunnen ze direct ervaringen van andere gasten lezen. Positieve reviews maken jouw item aantrekkelijker en minder positieve reviews kunnen uitgelegd worden door aanbieders.

Zet de QR code bijvoorbeeld op je menu kaart of print hem op de kassabon zodat gasten direct een review na vertrek kunnen achterlaten.


Meer bezoekers #

Gebruik de QR-code op jouw gevel, menu kaarten, visitekaartjes en Social Media voor meer bezoekers. Als de QR-code wordt gescand door een potentiële gast dan worden ze direct doorgeleid naar jouw item met alle belangrijke informatie. Daarnaast kan jouw item eenvoudig gedeeld worden door deze gasten zodat het rondgaat bij meerdere mensen.


Waar vind ik mijn QR-code? #

Om jouw QR-code te downloaden kun je eenvoudig naar jouw item gaan. Scroll vervolgens naar beneden en daar vind je “Scan of download de QR-Code’. Hier kun je op downloaden klikken en dan wordt er een .png bestand gedownload en kun je plaatsen waar je maar wilt.


Voorbeelden: #


Plaats jouw QR-code op je menukaart #

  • Terwijl je gasten een heerlijk gerecht of dessert uitzoeken, kunnen ze een review achterlaten.
  • Een andere optie is om de QR-code onderaan op je kassabon te laten printen en daarbij te vragen om een review als ze genoten hebben.


Voor accommodaties #

  • Geef je gasten een welkomsmap met leuke informatie over de omgeving en vraag ze hierin een review achter te laten met je QR -code.
  • Plaats bijvoorbeeld in de keuken, op een bureau of op een nachtkastje een leuk bordje met je QR-code erop waar je om een review vraagt. 


Een visitekaartje, ideaal formaat om weg te geven #

  • Stop je visitekaartje in een leuk welkomstpakketje of zet ze bijvoorbeeld bij je kassa neer.
  • Door het kleine formaat kunnen gasten dit eenvoudig meenemen en weer weggeven aan nieuwe potentiële gasten.